Bloglovin

Just det! Följ min blogg med bloglovin så kan ni se varje gång jag uppdaterar :)

31 maj

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men studenten närmar sig och dagarna är fulla med förberedelser inför det :) så mer uppdatering efter den 9de :)

2 månader

Idag är det 2 månader kvart tills jag åker! Förstår ni, 2 månader!! Det är ingenting!!
Och 2 veckor kvar tills jag tar studenten!!
Livet är bra!

Kontakt?

Alltså det verkar som att alla andra har så mycket kontakt med sin familj och pratar med dom hela tiden. Jag har knappt pratat med min familj sen vi tackade ja till varandra och det var ett tag sen! Hur har ni det, har ni pratat mycket med er familj? Det kanske bara är så att dom är upptagna? I och för sig så är det lite mer än 2 månader kvar tills jag åker så vi kanske kommer prata mer ju närmare det kommer :)
DC

...

Just det, jag har ju en vanlig blogg också där jag mer skriver om mitt vanliga liv, om det är någon som vill veta mer om det. Den hittar ni här :)

Blogg

Vad kul att så många har kollat in på bloggen! Men nu har jag en fråga till er, vad vill ni att jag ska skriva om? Vad vill ni veta helt enkelt? Och sen så får ni jätte gärna skriva vilka ni är och om ni ska åka som au pairer och så :)

Polisregisterutdrag

Idag skickade jag in ansökan om polisregisterutdrag, ganska enkelt var det. Det var bara att fylla i lite uppgifter om sig själv typ namn och telefon och skicka in det. Sen ska man betala in 172 kr tror jag att det var för att få tillbaka utdraget. Så nu hoppas jag att jag inte har någon prick i registret :P Annars får man inte åka till USA nämligen!
Men usch jag känner mig så dålig på att fixa alla saker, jag åker den 26 juli och det här är det enda jag har fixat än. Jag känner att det verkligen är dags att börja fixa med visumet nu. Men hur har ni gjort? Hur lång tid tog det för er att fixa visumet? Borde jag ha panik när jag ska till ambassaden den 18 juni?

Läkarundersökning

Nu är läkarundersökningen bokad. Ringde till vårdcentralen och jag fick en tid den 2 juni så det var verkligen inget problem att få nån tid som jag trodde att det skulle vara. Jag undrar hur lång tid den kommer att ta för dom sa att det skulle kosta 250 kr per påbörjad kvart, så jag hoppas att det går fort! Någon som vet?
Men det verkar ju som att den inte är så jätte omfattande när man läser pappret som man ska ha med sig dit. Jag har också hört något om att man ska vaccinera sig mot TBC, någon som vet hur det ligger till med det?

Familjen

Familjen som jag kommer att bo med var den andra familjen som jag blev matchad med. Första familjen passade mig verkligen inte, dom var alldeles för stränga och det kändes inte rätt för mig. Men när det någon vecka senare poppade upp en ny familj på min sida så kändes det med ens mycket bättre. En familj med två söta barn, en kille på 7 år och en tjej på 4 år, J och V kallar vi dom, man vet ju aldrig om det är okej för föräldrarna att jag skriver ut namn än. Lät perfekt för mig. Dagen efter fick jag ett mail från värdmamman, K, som undrade om vi kunde prata på telefon. Så dagen efter ringer hon upp och jag får prata med både värdmamman och pappan. De berättar praktiskt taget ALLT om sig själva och sitt liv, och dom låter hur trevliga som helst. Så vi bestämmer oss för att prata lite senare i veckan och sagt och gjort, några dagar senare ringer dom igen. Och den här gången får jag prata med hela familjen, inklusive barnen och hunden! Och då var det klart, mamman frågade om jag ville bli deras au pair och ja tackade ja, så på den vägen är det. Så nu kommer jag att bo ungefär 30 minuter utanför DC i en förort som heter Oakton.
Så nu hoppas jag bara att familjen är lika trevlig i verkligheten som de var på telefon, men det tror jag :)

Au Pair

Så, nu är det alltså bara dryga 2 månader tills jag ger mig iväg till det stora landet där borta för att leva min dröm som au pair. Och därför tänkte jag att jag nu ska starta en helt ny blogg bara för det där jag kommer att skriva om allt som har med au pair livet att göra och hur jag förbereder mig för mitt år.
För dom som inte fattar namnet usara så är det alltså usa och sara i ett ord, fyndigt va? eller inte!
Men här kommer jag alltså skriva om allt som har med au pairandet att göra :)

RSS 2.0