Peace and love

Nu drar jag upp till Borlänge för 5 dagars festival på Peace and love! Uppdaterar mer när jag kommer hem!

Done

Idag betalade jag min resa till CC!! Totalt blev det 10260 kronor med flygbiljett, deposition och försäkring. Känns som mycket pengar men om jag tänker på hur mycket jag får för det så känns det inte som lika mycket. Det är ju faktiskt ett helt år i USA jag får!
Sen skickade jag in läkarundersökningen som jag fick tillbaka idag också, så nu hr jag allt som ska skickas till cc klart! Känns bra faktiskt!

Lista

[X] Hälsoundersökningen 
[X] Fixa belastningsutdrag från polisen 
[X] Fixa visakort 
[X] Fixa visum
[X] Betala visumet
[x] Fixa försäkring
[X] Kopia av körkortet
[X] Fylla i personlighetstestet
[X] Kopia på avgångsbetyg
[X] Beställa ”120-personbevis”
[ ] Fixa internationellt körkort
[ ] Betala Cultural Care
[ ] Köpa presenter till värdfamiljen
[ ] Packa
[/] Köpa adapter (fick en av pappa men ska köpa en till)
[ ] Växla till dollar
Nu har jag kommit en bit längre på min lista och nu är det faktiskt inte så mycket kvar att fixa!

En tjej från CC ringde mig idag också och frågade lite om hur allt gick och om jag hade pratat nått mer med värdfamiljen och så, så nu känns det att det närmar sig. Sen berättade hon att flygtiderna antagligen kommer att komma i början av nästa vecka, vilket gör att det känns ännu pirrigare!

The bags

Just det, jag har ju inte visat väskan som jag fick i födelsedagspressent av mammi, en knallrosa resväska. Hahah jag kommer ju garanterat veta vilken väska som är min!
Lite snygg eller vad?


Sen fick jag en jättesnygg datorväska av min gudmor också!
I denna modell fast i grått. Förstår ni hur snygg jag kommer att vara på arlanda med mina väskor :) Mina syskon skämtade om att jag kommer att se ut som legally blonde när jag kommer till DC. Men äsch, det är ju snyggt!

VISUM

Jag fick tillbaka mitt visum idag!!!! Så nu är det bara att åka till USA! AAAAHHH 5 veckor kvar!!!

5



EMBASSY

Nu är äntligen ambassadbesöket avklarat! Det var sagt att vi skulle vara där senast klockan 8 eftersom att vi då skulle bli insläppta. Pappa var jättesnäll och skjutsade in mig så vi var där i väldigt god tid. Jag tror att jag satt i bilen i nästan en halvtimme innan jag gick och ställde mig i den kö som redan hade bildats. Efter mig kom det ännu fler människor och till slut så tror jag att det var ca. 50 personer i kö. Och när klockan blev 8 så var det ju dags att gå in, men vad händer? Jo, ingenting. Så vi vänta och vi väntar och vi väntar, och till slut, efter kanske en halvtimme så kommer det en man som ska kolla på våra papper. Då tänkte vi alla, "jaa nu kommer det att gå snabbt". Men de gjorde det inte kan jag säga, allt som allt fick vi vänta i ca 3,5 timme på allting. Och det vi egentligen gjorde var att lämna ifrån oss papprena och sen var det en 2 sekunders intervju där man fick berätta hur mycket man kommer att tjäna och hur många barn man kommer att ta hand om. Sen fick man lämna fingeravtryck och så var allt klart!
Efter det var det förberedelsemöte på efs kontor där hon pratade lite om vad man kunde förvänta sig och hur man ska hantera saker och ting. Eftersom att det tog så lång tid på ambassaden så blev det ganska kort möte men det var ändå bra!

Sen var det väldigt skönt att träffa lite folk som är i samma sits som en själv. Jag träffade tillexempel en tjej som kommer att åka samtidigt som mig och sen en tjej som också kommer att bo i Washington så det var jätteskönt!

Resten av den dagen spenderades med födelsedagsfirande i form av lunch, paketöppning, middag och utgång! Så en väldigt bra dag!

Ambassad

Imorrn ska jag som sagt åka in till ambassaden. Jag börjar faktiskt bli lite nervös nu, jag hoppas att man får prata med nån som pratar svenska, känns ju som att det är säkrast att at allt med visumet på svenska, daet kan ju bli så fel annars.  
Så imorrn blir det att gå upp runt 6 så skjutsar pappa in mig till stan. Eftersom att det är bröllop på lördag så kommer ju halva stan av avstängd, så det känns säkrast att åka i tid!
Sen fyller jag år imorrn också, 19 år. Känns inte så speciellt men det är alltid kul att fylla år!





Personbevis

Idag fick jag hem mitt personbevis 120, ska ju till ambassaden imorrn så det var verkligen i sista stund! Men nu har jag allt som behövs för visumet! Känns braaaa!








Great!

Jag skrev ju tidigare att jag inte har haft så mycket kontakt med familjen men igår så skrev mamman ett jättegulligt inbox till mig på Facebook (ja hon har face, sjukt modern mamma, jag vet!). Där skrev dom att dom längtade tills jag ska komma berättade lite om hur det var med dom. Typ att det var 90 farenhight  där, alltså typ 32 grader. Helt okej alltså! Sen berättade hon att killen fortfarande går i skolan men att han får sommarlov den 24 juni, väldigt sent jämfört med här i sverige.
Till sist berättade hon att den 31 juli, alltså dagen efter jag kommer till dem så ska dem ha en välkommsfest  för mig och avskedsfest för den gamla au pairen Rocio som kommer från Mexico. Så det blir direkt att träffa deras kompisar och så! Men det kommer nog att bli kul!
Så det är skönt att ha lite kontakt med familjen. Sen har jag pratat lite med både den nuvarande au pairen och den gamla så det känns också bra!

Betalning

Idag har jag varit på banken och betalat till ambassaden, gick väldigt smidigt faktiskt och hon i kassan var supertrevlig! Man var tvungen att åka till banken och betala eftersom att man skulle ha bankens stämpel och en massa andra grejer. Det kostade 1120, så nu är en sak betald i alla fall :)
Sen så bestämde vi att det är bäst om jag fixar visakort istället för maestro som jag har nu. Det är ju ungdomskort och funkar inte överallt. Så då blev det visa istället, mycket bättre :)
Sen beställde jag personbevis 120 idag också, lite sent med tanke på att jag ska till ambassaden på fredag, jag vet. Men hon skulle skicka det med express post så jag ska få det på onsdag!
Så nu tror jag att jag har allt klart till ambassaden, ska bara skriva ut confirmation page och sen är jag klar!
Dethär fick jag från ef  idag om vad jag ska med mig till ambassaden, och jag tror faktiskt att jag har allt klart :)

1. DS-160 ”Confirmation page”

2. DS- 2019 och SEVIS

3. Pass

4. Frankerat och adresserat kuvert

5. Betalat visumavgiften och medtagande kvittot från banken

6. Personbevis 120 (har du inte hunnit få tillbaka det så är det inga problem)

7. Boken ”Prepare for your year”

8. Passa på att lämna in dokument som som du inte skickat in än. Skriv ditt namn SES alt SWE-nummer på samtliga papper och häfta ihop dem.


Bing

Jga måste tippsa er om en helt underbar sida, nämligen bing maps . Alltså en kartsida. Jag har hela tiden suttit och kollat på google maps för att kolla på min värdfamiljs hus, men då blir det lite halvkass kvalité också. Men om ni skriver in adressen på bing och klickar på areal och birds map så ser man allt helt sjukt bra! Så om ni vill se ert nya hus lite bättre, så kolla där :)

Kolla bara hur bra man ser stadshuset i stokholm!



Lista

Snodde en lista på vad som ska fixas av den här tjejen, som åker samtidigt som mig. Är det något som jag har missat? :)
[X] Hälsoundersökningen 
[X] Fixa belastningsutdrag från polisen 
[ ] Fixa internationellt körkort
[X] Fixa visakort
[X] Fixa visum
[ ] Betala visumet
[x] Fixa försäkring
[X] Kopia av körkortet
[X] Fylla i personlighetstestet
[X] Kopia på avgångsbetyg
[ ] Betala CC
[ ] Köpa presenter till värdfamiljen
[ ] Beställa ”120-personbevis”
[ ] Packa
[ ] Köpa adapter
[ ] Växla till dollar



I´m back!

Jag vet, världens sämsta uppdatering! Men nu har jag tagit studenten och har nu lite mer tid till bloggen :)
Idag har varit riktigt duktig och tagit tag i allting. Jag har gjort klart min visumansökan och tagit kort. Jag fixade faktiskt fotot hemma, jag orkade inte betala flera hundra för något som man enkelt kan fixa själv. Så på med lite smink och en vit bakgrund så blev det prima. Sen för att fixa till storleken så gick jag in på fotoautomaten.se och fick en bild som var 5x5 cm. Så gör det ni också om ni inte orkar betala!
Idag har jag också tagit kopior på betyg, körkort med mera och fyllt i personlighetstestet.
Nu är det bara personbevis 120 kvar att fixa, med det tänkte jag åka in till skatteverket på måndag och fixa! Sen är jag redo för ambassaden den 18 juni!
Lite bilder från studenten :)

Undersökningen

Nu är läkarundersökningen avklarad! Skönt att kunna bocka av en sak :) Det hela gick väldigt bra, däremot så fick jag en chock av priset! Det kostade 1500 för mig på vårdcentralen! Dom sa innan att det skulle kosta 250 per påbörjad kvart men icke det, 1500 blev det. Men själva undersökningen gick ju bra sen, den var ganska omfattande faktiskt. Hon kollade syn, reflexer, öron, vikt, längd med mera. Totalt så tog det 45 minuter. Nu ska jag bara skicka in vad jag har blivit vaccinerad mot så skickar hon tillbaka det färdiga intyget :)


RSS 2.0